ZENTIVA SPEAK-UP VONAL

A Zentiva Speak-Up vonal (a "Platform") egy külső anonim platform, amelyet a FaceUp Technology s.r.o. üzemeltet felhőalapú megoldáson keresztül. 

Ezt a platformot azért hozták létre, hogy az alkalmazottak jelenteni tudják a törvények, a Zentiva etikai kódexe, a belső szabályok és etikai elvek tényleges vagy feltételezett megsértését; hogy felvessék a compliance-szel kapcsolatos aggályokat és kérdéseket; és hogy a vállalat meghozza a szükséges intézkedéseket a potenciális vagy tényleges kockázat mérséklése, a vállalat és az egyének védelme érdekében. 

A Speak-Up vonal nem egy sürgősségi szolgáltatás. Ne használja a platformot olyan események bejelentésére, amelyek közvetlen veszélyt jelentenek az életre, a tulajdonra vagy a környezetre. 

A kapcsolatos operatív lépéseket, beleértve a bejelentés kivizsgálását is, a Compliance Osztály házon belül, a vonatkozó jogszabályokkal és belső folyamatokkal összhangban végzi. 
Az alábbi linket követve átirányítjuk a platformra, ahol a speak-up űrlap található. 

A speak-up űrlap alapértelmezés szerint anonim, tehát az Ön személyazonossága nem kerül felfedésre (pl. az IP-címen keresztül). 

Az egyetlen módja annak, hogy a Compliance osztály azonosíthassa Önt, kizárólag az Ön döntésétől függ, hogy megosztja-e velünk ezeket az információkat azáltal, hogy a platformon az előre beállított névtelen üzemmód helyett megadja a nevét. 

Ugyanakkor a kapcsolódó speak-up jelentésen belüli összes adatot felhőalapú megoldáson keresztül tárolják, amelyhez csak a központ Compliance osztályának kijelölt munkatársai férnek hozzá. 

Az Ön által velünk megosztott információkat bizalmasan dolgozzuk fel. 

Önt nem érheti megtorlás azért, mert jóhiszeműen bejelentette azt, amit Ön jogsértésnek vél. A megtorlás szigorúan tilos.

A bátorság, hogy felemeljük a szavunkat, az alapja a belső és külső bizalom kiépítésének. 

Bizonyos esetekben kötelesek lehetünk jelenteni a speak-up vizsgálat eredményeit a hatóságoknak, például a bűnügyi nyomozó szerveknek. 

További információk az etikai kódexben, a beszállítói kódexben, a vonatkozó jogszabályokban és a Speak-Up szabályzatban találhatók. 

Hogyan kell kitölteni a speak-up űrlapot :

A speak-up űrlap felhasználóbarát, csak ki kell választania az érintett területet. Ha több aggályos terület van, vagy valamely terület nem szerepel a legördülő listában, akkor egyszerűen használja az "Egyéb" mezőt. 
Megoszthat velünk minden kapcsolódó részletet, és feltölthet minden kapcsolódó dokumentációt. Kérjük, lehetőleg adjon meg nekünk minden lehetséges részletet az alábbiak szerint:

  • a bejelentés tárgya és a kiterjedése
  • dátum
  • idő vagy időszak 
  • hely
  • miért és hogyan történt a jogsértés 
  • érintett személyek - tanúk 
  • van-e valaki a Zentiva-tól, aki ismeri a problémát és további információval tud szolgálni
  • hogyan szerzett tudomást a problémáról
  • a problémát már megoldották valaki mással 
  • minden egyéb információ, amely értékes lehet a vizsgálat szempontjából

Írás helyett használhat hangpostát is. Amennyiben így dönt, kérjük, vegye figyelembe, hogy hangját megváltoztatjuk.

Miután az összes adatot (írásban vagy hangpostán keresztül) megadta a speak-up űrlapon, kap egy egyedi kódot - a bejelentési kulcsot. Írja fel, és tartsa biztonságos helyen. A bejelentési kulcs segítségével értesülhet a bejelentéssel kapcsolatos visszajelzésekről vagy további kérdésekről. Ha elveszíti a kulcsot, akkor az űrlapot újra ki kell töltenie, hogy új bejelentési kulcsot kapjon. Ebben az esetben kérjük, tájékoztasson minket a szövegmezőben, hogy egy már bejelentett speak-up-ra vonatkozik a bejelentés (nem kell minden adatot újra kitöltenie, de kérjük, adjon meg néhány információt a már bejelentett speak-up témájával kapcsolatban). 

Kötelesek vagyunk átadni Önnek a speak-up befogadását igazoló dokumentumot és a kapcsolódó visszajelzést. Ezt az információt csak a platformon találja meg, a bejelentési kulcs használatával.

Ha azt szeretné, hogy automatikusan értesítsük a bejelentéssel kapcsolatos változásokról, akkor az e-mail címet a megfelelő mezőben (nem a szövegmezőben) adhatja meg. Ezt az e-mail címet nem osztjuk meg a Zentiva-val, és csak arra használjuk, hogy emlékeztetőket küldjünk a platformról, ha valami változik. Az ilyen emlékeztető az NNTB<info@nntb.cz > címről kerül kiküldésre.

A LINK